söndag 11 maj 2008

~ potatissallad med ruccola ~

Ikväll blir det grillat med kompisar, jag bjuder på grillspett och denna ljuvliga potatissallad.

6 port
½-1 kg kokt, kall potatis
20 rucolablad
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
20 valnötskärnor
50 g färsk parmesanost

Tillagningstid: Max 20 min

GÖR SÅ HÄR:Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt i en skål och häll över potatissalladen. Grovhacka valnötskärnorna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesnaost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem
/E

Inga kommentarer: