LIMEKYCKLING
4 port
4 kycklingfiléer
ca 500 gsmör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja
Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida.
Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten.
Skala den med potatisskalare utan att få med det vita.
Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften.
Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen.
Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung.
Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter.
Strö över persilja.
Servera med pasta eller ris, lättkokta grönsaker och bröd.
/E
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar