tisdag 1 juli 2008

~ dagens middag ~

Grillkryddad lax med avokado och räkor
4 Portioner


4 laxkotletter à 150
grillkrydda
1 burk räkor i lake (390 g)
2 avokador
1-2 msk citronjuice
2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak (2 dl)

Gör så här:
1. Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
2. Skala/häll av räkorna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
3. Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
4. Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida.
Toppa laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche.
Ris eller kokt potatis passar till.

/E

Inga kommentarer: